Thursday, September 16, 2021

A tavaszköszöntő agilityről az alábbi linkeken olvashatnak bővebben:

http://vaol.hu/szombathely/tavaszkoszonto-agilityzes-a-kutyasport-kozpontban-1614359

http://przoli.blogin.hu/2014/04/05/tavaszkoszonto-agility-haziverseny/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=tavaszkoszonto-agility-haziverseny

 


 

Tanfolyamok indulása Folyamatosan!!!  - első indulása  március 22.

 


 

 


 

Megnyitottuk Kutyasport központunkat !

 

http://vaol.hu/hirek/kutyasport-kozpont-nyilt-szombathelyen-1566427

 “A kutya több mint tizenkét ezer éve az emberek követője. A domesztikáció folytán szoros szociális közösség alakult ki közte és az emberek között. Az emberek alapvető területeken (pl. vadászat) támaszkodtak rájuk. Ezzel ugyanakkor különösen megnőtt felelősségük a kutya jó közérzetének biztosítása tekintetében. Pontosan ezért a kutyát kiképzése során elsődleges célként megilleti úgy a fizikai, mint a pszichikai egészség. A kutyával szemben elsődleges elvként érvényesül a szakszerű, állatbaráti és erőszakmentes bánásmód. A kutyáról való gondoskodás magától értetődően magában foglalja a táplálást, az egészségéről való gondoskodást, az oltások rendszeres időközönkénti beadását és az állatorvosi ellenőrzést is. Ezen túlmenően emberi kötelesség a kutyával való rendszeres kapcsolattartás és mozgásigényének kielégítéséhez elegendő foglalkozás biztosítása. A történelem során a kutya az emberek segítőjeként a legkülönbözőbb feladatokat teljesítette. A modern világban ezen feladatok nagy részét a technika átvette. Ezért kötelessége a mai kutyatulajdonosnak, hogy a kutya kiképzése során a feledésbe merült feladatok megfelelő kárpótlásaként elegendő mozgást és adottságainak megfelelő tevékenységet biztosítson, valamint az emberekkel való intenzív kapcsolattartást lehetővé tegye. A kutyát készségeinek és teljesítőképességének megfelelően kell foglalkoztatni. A kutya képzésének megfelelő elindítása mellett ide tartozik annak intenzív tevékenységgel való foglalkoztatása is, mely a tanulóképességet, ösztönállapotot ugyanúgy figyelembe veszi, mint a fennmaradó adottságokat. A kutyasportok különböző formái erre kiválóan alkalmasak. Nem kielégítően foglalkoztatott kutyák nehezen kezelhetővé válhatnak, és a foglalkoztatás hiánya devianciához vezethet. Az, aki kutyájával foglalkozik, vagy kutyájával együtt valamilyen sportágat végez, alá kell vetnie magát és kutyáját egy gondos kiképzésnek, melynek célja az ember és kutya közötti lehető legnagyobb harmónia elérése. Minden kiképzés célja a mindenkori kutya számára kivitelezhető feladatok közvetítése. Az emberek és kutyájuk közötti harmonikus egyezés független a kutyasport fajtájától, ám minden tevékenység alapját képezi. A felnevelési-, kiképzési, vagy edzéshatások eléréséhez kizárólag – a kutya számára – erőszakmentes módszert kell alkalmazni. A nem humánus kiképzési, nevelési és edzés módszerek elutasítandóak (ld. Állatvédelmi Törvény).”

Forrás: FCI vizsgaszabályzat. 2012 (http://www.ovsb.hu/letoltesek/fci2012.pdf)
A jelentkezési lap a házirenddel együtt 
INNEN letölthető.

 

 

Nyitvatartás:

A foglalkozásokon való részvétel előzetes egyeztetés alapján történik.

Órarend letölthető az alábbi LINK-ről.

Telefonszám: 0620/449-0415

 

Szolgáltatások:


 - Engedelmességi tanfolyamok:
Minden méretű és fajtájú kutya számára, csoportos és egyéni foglalkozások , igény esetén háznál is. 
 

- Kutyaovi: 3-8 hónapos korig, szocializáció

 


- Munkavizsgára való felkészítés

 


- Örző- védő munkára felkészítés

 

 

A jelentkezési lapot aláírva juttassa el a MEOE irodába (Szhely, 11-es Huszár út 118.), vagy leadhatja az iskolában is.
Sok szeretettel várunk minden kedves régi és új tagot!

Iskolánk szigorúan elzárkózik a kényszer, illetve a kínérzetre alapuló képzéstől, egyetértve a hatályos állatvédelmi törvénnyel!

Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk! (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

Naptár

September 2021
MTWTFSS
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Kutyasport központ

Látogatók

We have 4 guests and no members online

Back to Top